56HM195 picture turns off but audio still on

Moderator: Angel

Post Reply
jduncan
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Mon Mar 07, 2011 3:30 am

56HM195 picture turns off but audio still on

Post by jduncan » Mon Mar 07, 2011 3:48 am

Hello. My 56HM195 has started occasionally shutting the picture off, but the audio stays on. It will then after a short period of time(maybe30 seconds) shut itself down. It makes a clicking type sound when it does it (the same one that it makes when it is done with the cooldown after you turn the TV off). Usually, when I turn it back on, it works fine again. Sometimes, when it happens and I turn it off and back on, it still doesn't have the video and powers off again. I will then wait about 30 seconds or so and try again, and it is fine. I don't have any lines or streaks or smears or anything else wrong with the picture.

I have read about lots of people talk about replacing the bulb, but they never describe the symtoms. I'm guessing it is similar to a standard light bulb that once it goes it goes, which would mean that is not my problem. I have had the TV for about 5 years and never had to replace the bulb. I have also read something about the Digital Video board, but based on the descriptions, it didn't sound like my issue either.

Any ideas?

User avatar
grayfox
Jedi Master
Jedi Master
Posts: 1049
Joined: Sat Jun 13, 2009 9:40 pm
Location: Sunny San Diego!
Contact:

Re: 56HM195 picture turns off but audio still on

Post by grayfox » Tue Mar 08, 2011 8:00 pm

Hello,
yes this sounds like a textbook lamp replacement issue, see below
http://www.discount-merchant.com/Search ... =1&cat=200
but the clicking sound might indicate a ballast issue, I would try the lamp first!
hope this helps
ImageUnit Foxhound

Post Reply

Return to “Toshiba DLP Discussion”