HLP5063WX/XAA Ballast??

Moderator: Angel

HLP5063WX/XAA Ballast??

Postby charger73fan » Sat Aug 08, 2009 12:12 am

Hi everyone, thanks for the excellent information that allowed me to diagnose and replace my color wheel to keep my DLP running. My new problem is very faint and sporadic flickering (seems to get better the longer the tv is on). Also, it will sometimes shut off randomly and it's ok once I turn it right back on. Everything inside is squeaky clean and fans work. Lastly, today I was unable to turn it on - the "LAMP" light just kept blinking and it wouldn't respond. After unplugging it from the power source and plugging it right back in, everything was fine. From reading the posts here, it seems like a ballast issue (I believe I need BP47-00027A - please correct me if I'm wrong!!). Any thoughts would be greatly appreciated - thanks in advance!
charger73fan
Contributor
Contributor
 
Posts: 6
Joined: Fri Jul 17, 2009 1:24 am

Re: HLP5063WX/XAA Ballast??

Postby charger73fan » Sat Aug 08, 2009 6:58 pm

Quick Update - the flashing "lamp" light/not turning on/works when removed and reintroduced to ac power seems to happen almost every morning now - once I get it going, it works most of the day. I'm still guessing ballast unless anyone has a better guess.....
charger73fan
Contributor
Contributor
 
Posts: 6
Joined: Fri Jul 17, 2009 1:24 am

Re: HLP5063WX/XAA Ballast??

Postby Angel » Mon Aug 10, 2009 5:10 pm

Hi charger73fan.

Yes, I think the same way, the ballast is the most probable problem. The ballast part# you have is correct.

Hope this helps.
The best "Do It Yourself" site for all types of Displays!
User avatar
Angel
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 446
Joined: Sat Apr 04, 2009 1:52 am

Re: HLP5063WX/XAA Ballast??

Postby charger73fan » Thu Aug 13, 2009 1:37 am

Thanks for the opinion - makes me feel a little better. Encompass had it for $73 with shipping and it's arriving tomorrow - will post results of the install soon...
charger73fan
Contributor
Contributor
 
Posts: 6
Joined: Fri Jul 17, 2009 1:24 am

Re: HLP5063WX/XAA Ballast??

Postby charger73fan » Mon Aug 17, 2009 4:10 am

Installed new ballast last Thursday - intermittent flickering problem still persists. Any ideas what else to look at or should I take it out back and shoot it?
charger73fan
Contributor
Contributor
 
Posts: 6
Joined: Fri Jul 17, 2009 1:24 am

Re: HLP5063WX/XAA Ballast??

Postby Angel » Mon Aug 17, 2009 3:51 pm

Ok, then the flickering should caused by one of the boards... Check if the problem happens with all the inputs.

Also access the service menu (Your TV needs to be in Stand by mode) by pressing "Mute", 1, 8, 2, "Power". Select DDP1011 → TEST PATTERN → Press the right arrow key. Test all of the color patterns, if one or more of these patterns are flickering then your DMD board could be the problem.
The best "Do It Yourself" site for all types of Displays!
User avatar
Angel
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 446
Joined: Sat Apr 04, 2009 1:52 am

Re: HLP5063WX/XAA Ballast??

Postby charger73fan » Tue Aug 18, 2009 1:02 am

No flickering on any of the colors during testing. I'll pay close attention to what input is on when flickering happens (I think it happens on all inputs, but I'll make sure). The problem is, it never seems to happen on a consistent or predictable basis (of course), but it's getting worse when it appears...
charger73fan
Contributor
Contributor
 
Posts: 6
Joined: Fri Jul 17, 2009 1:24 am

Re: HLP5063WX/XAA Ballast??

Postby Angel » Tue Aug 18, 2009 3:00 pm

Ok, once the flickering appears again display the menu, does it show over the flickering? or it's also affected?
The best "Do It Yourself" site for all types of Displays!
User avatar
Angel
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 446
Joined: Sat Apr 04, 2009 1:52 am

Re: HLP5063WX/XAA Ballast??

Postby charger73fan » Tue Aug 18, 2009 9:31 pm

Will do - I'll post as soon as I can replicate the problem. THANKS!!!!!!!!!!!!
charger73fan
Contributor
Contributor
 
Posts: 6
Joined: Fri Jul 17, 2009 1:24 am


Return to Samsung Discussion

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 0 guests